gothika
2012-11-10 / 00:44:28 /

såg nyss en film med samma namn som rubriken. den var riktigt bra och mycket intressant. något jag funderat över tidigare och inte riktigt kunnat förstå varför, är att i filmens och litteraturens värld hänger psykos och psykopati starkt ihop med religion. speciellt djupgående, ofta medeltida katolicism.

jag undrar varför det är så. egentligen. visst är besatthet och exorcism förknippat med katolsk kyrka, samtidigt som dessa förteelser knappast var rent andligt betingade. jag tror inte på liv efter döden, inte heller på himmel, helvete eller någon allsmäktig makt. men jag kan inte sluta förundras över hur stort inflytande och makt speciellt kristen kyrka haft och än idag har.

att religion fått en plats hos verklighetsrubbade filmkaraktärer är föga förvånande. religiösa symboler är lätta att känna igen och just den medeltida gotiken symboliserar ofta en mörk, kuslig och satanistisk bild. det är nog lätt att som författare hitta inspiration genom sådana ting och demoner är vanligt förekommande detaljer inom gotiken. vanligt förekommande är även det faktum att karaktärer ofta är besatta av just demoner. kanske ligger psykologin väldigt parallellt med religion. å andra sidan kan det vara av ren lathet; känslan går att enkelt få fram genom traditionell association av dessa detaljrika symboler.

ett intressant ämne jag gärna skulle efterforska lite mer kring, helst vid en annan tid på dygnet. om min text saknar röd tråd så kan jag skylla på att klockan är mycket. godnatt

kul med helg
2012-11-09 / 18:15:12 /alltid lika trevligt med helg. tog mig en nästintill traditionell fredagsfika med lovisa, vi diskuterade skolpolitik och livet i allmänhet. älskar dessa stunder som dock är alltfär få och korta.

TIDEN RÄCKER INTE TILL

men inte skall man gråta över det.

dagens andra tacos väntar snart. party hard vänner

Ineffektiv tid, men baylife!
2012-11-07 / 22:07:46 / Dagboksanteckningar

Jag orkar inte riktigt plugga just nu, borde skriva på en stor historiauppsats.. Men jag orkar inte idag, så jag unnar mig en ledig kväll :) Igår pratade jag lite med Björn som jag har i svenska, och till trean får jag nog läsa filosofi. Bad om att få göra det och han var positiv. Skulle det bli krångel med utökad poängplan så sa han att jag kan gå på lektioner ändå och lära mig saker, även om jag inte på papper läser kursen och får betyg. Tycker ämnet är intressant; inte som psykologin HUR vi tänker utan VAD vi tänker, i filosofi. Enligt min uppfattning iallafall. Det ska bli jättekul! Känner att det blir mycket skola..... Mycket bajs, mycket inget kul att veta. Vad ska jag blogga om? Vad vill folk veta? o_o I needz help..... xD Trött är jag. Ska nog sova snart, klockan är ju över 10.. Snart!

Blogg listad på Bloggtoppen.se