söndagsångest (eller nåt)
2011-05-29 / 23:03:28 / Tankar & Åsikter

Okej nu blir jag nervös. Inom en timme ska betygen vara satta. Tänk om lärarna inte alls sätter de betyg jag tror att jag kommer få. Tänk om jag sänker mig i något?! *panik*

20110529
2011-05-29 / 17:29:12 / Dagboksanteckningar

Idag mina kära vänner är det söndag. Det betyder att det bara är 4 skoldagar kvar, övernattning med klassen, klasskamp+avslutningslunch med övriga niondeklassare och själva avslutningsceremonin. WOW?! Det som är absolut bäst (eller värst, beroende på hur man ser det) är att betygen sätts senast 23:59 ikväll. Det betyder att från och med nu har alla gjort det vi kunnat och det kan inte påverkas hädanefter. (Snacka om att ha nått the point of no return.) För somliga är det bara skönt att det är klart nu och somliga går nu och oroar sig för att inte bli slutantagna till det program de vill gå. Jag måste nog vara ärlig och säga att jag tillhör gruppen av de som är nöjda. Jag har räknat ut (baserat på 75% fakta och 25% logiska slutsatser) att jag åtminstone får 205-210 poäng i slutbetyg. Det betyder en ökning med 40-45 poäng från förra terminen.

Sweet.

Langar en bild på finaste Lovisa och Robin från balen!

I can't see straight anymore with all this blood in my eyes (There's nothing to say now, the feelings are already dead)
2011-05-24 / 22:48:40 / Dagboksanteckningar

Tisdag. En sketen jävla tisdag. Imorgon fyller bästa Emelie år och i övermorgon är det bal/vårfest på skolan. Ser fram emot det, men jag ser också fram emot när det är över. Visst ska det bli kul och så (har till och med en trevlig prick att gå med tro det eller ej, lång historia) men jag pallar inte folk. Eller att gå i klänning. En kort klänning, utan ärmar. Jag har aldrig visat hela mina armar i skolan någonsin. Visst hade jag väl kunnat fixa det, men det finns ont om långärmade klänningar, jag får helt enkelt lov att genomlida dessa 6 timmar för min klass skull.


Jag kan inte fatta att det bara är reserande dagar av denna skolveckan kvar, plus 3 nästa vecka och 4 sista. Det är ingenting kvar. Dålig tajming (som allt annat) jag hade precis börjat vänja mig vid Hälsinggården en tid av total okontroll.

Jag orkar inte skriva mer. Jag är trött. Klockan är ju trots allt snart 23. Och det är skola imorgon. Jippie. Jag är klar med allt, så vafan gör jag för nytta där?

Avslutar dagen med Sum 41's underbara låt Crash.

Min favoritplutt fyller år! Grattis älskade vän<3
2011-05-21 / 13:45:57 / Dagboksanteckningar
Kodak SIX-20 'Brownie' model D (1946-1953)
2011-05-15 / 00:43:18 / Foto (-relaterat)


End of friday 13th
2011-05-13 / 23:19:43 / Dagboksanteckningar

Jag har ingen aning om vart jag har papperen från fotokursen. Jag vet att jag såg dem för inte alltför längesen, möjligtvis när Linnea kom och köpte min före detta Pentax K200D (som jag förresten sålt). Det betyder att det inte alls är längesen. Det är bara det att jag redan letat igenom alla mina sex byrålådor och två pärmar med papper och böcker. Hmm... Bör nog ta en extra koll i elektronik- och kameralådorna, rent logiskt tänkt borde de finnas där, jag är troligtvis bara slarvig som inte tittar tillräckligt noggrant.

Nej, jag hittar dem verkligen inte. Helt borta. Nu har jag letat på exakt alla tänkbara ställen (utom garderoben, men vafan, där kan de ju knappast ligga? Eller?) men de verkar vara spårlöst försvunna. Kollade till och med papperskorgen om de skulle hamnat där av misstag men inte där heller. Jag menar kom igen! Något kan inte bara försvinna, det är fysikaliskt omöjligt. Jag får helt enkelt ge upp letandet för idag - även om det är grymt frustrerande att inte hitta det man letar efter om man vet att det finns här någonstans. Om jag lägger mig och sover, tror ni jag kan hitta dem imorgon? Får ta en rejäl städning om jag inte hittar dem, då kanske de kommer fram. Grymt störande ändå.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och imorgon ska jag fota lite prylar och lägga upp här. Mer får ni inte veta förrän då. Godnatt!

Fredag igen (!!!!!)
2011-05-13 / 17:44:26 / Dagboksanteckningar

Hej alla människor som sitter/står/ligger och läser detta bakom skärmen, idag är det fredag den 13. Kul va? :D Det brukar aldrig hända mig något knasigt på fredag den trettonde, även om jag brukar vara extra uppmärksam på olyckliga händelser dessa dagar. Det brukar hända mer en helt vanlig sketen tisdag rent utsagt. Den enda något skumma som hänt det här dygnet är väl att jag drömde att jag vaknade upp och gick in på toaletten där hamsterburen står om nätterna (om Pepsi springer i hjulet låter det så mycket att jag oftast vaknar/inte kan somna för att han väsnas) så var hamstern lika stor som en kanin! Såg skitskumt ut, sen kommer jag inte ihåg att jag drömde något mer och konstiga drömmar har ju alla mer eller mindre hela tiden, så det är ju inget specifikt för just fredag den trettonde!

Nu har jag faktiskt tänkt städa lite när bara jag och bror är hemma, jag har faktiskt lättare för att göra saker när det är lite folk i huset och just fredagar brukar det kunna bli så av någon anledning! Dock så har jag kommit på en idé jag skulle vilja genomföra någon gång om jag och Lovisa och kanske någon mer hoppar till fotostudion, det är en speciell ljusteknik som Björn på fotoklubben berättade om när jag var där på ljussättningskurs för två år sedan och det heter något speciellt. Jag vill veta vad det heter men jag kommer inte på det och får inga vettiga förslag från google heller. Lägger upp en bild på Twiggy (som för övrigt är en mycket vacker bild på henne) som har lite den bildstilstekniken. Kommentera gärna om ni har någon ledtråd till vad det heter!Jag kommer fortfarande inte på vad det heter, ska kolla om jag har kvar något papper från kursen om det kanske står där. Så länge ska jag försöka städa, dock har folket kommit hem nu så jag kanske blir distraherad.

Vi får se hur det går.

en liten notis;
2011-05-10 / 22:50:05 / Framtiden

För övrigt går nyduschade jag och lägger mig i en nyrenbäddad säng, kan det bli skönare?! Godnatt ni tappra människor som läser! Poss

Lite bilder!
2011-05-10 / 22:17:05 / Foto (-relaterat)

Mitt nya (och hittills mest älskade) objektiv kom idag! Det kanske jag inte nämnt ens här men det är iallafall ett Canon EF 17-40 f/4L USM och jag måste säga att jag rågillar det. Något stort (det har en filterdiameter på hela 77 millimeter!) och så, men mekaniken riktigt andas kvalité och det är helt ÅH. Dock är zoomen inverterad från det jag är van vid, men det är en vanesak, så är det med något av mina manuellas fokusringar också men det vet jag inte ens vilket utav dem det är för jag tänker inte på det. HURSOMHELST, för att ni ska få en uppfattning om VARFÖR jag verkligen rågillar det nya ska ni få lite smakprov på bilder, helt oredigerade.Behöver jag säga att jag är nöjd?

Lovisa och jag grillade för ett tag sen, kallt var det, men azum!
2011-05-09 / 22:33:29 / Foto (-relaterat)


Livet suger, så sug tillbaka!
2011-05-06 / 23:42:11 / Tankar & Åsikter

Jonas Gardell sa det bra!

Orosmoment
2011-05-01 / 22:50:16 / Tankar & Åsikter

Detta är inte den optimala situationen för en (som jag) som alltid ser det värsta tänkbara i alla situationer som uppstår. August (hunden) har sedan imorse haltat på sitt ena bakben och nu när mamma och pappa skulle gå ut med honom på en kvällspromenad kom han knappt upp ur sin bädd (som han för övrigt också hade kissat på sig i av okänd anledning) för han inte kunde stödja på det benet ens. Självklart börjar jag tänka att han kommer få lov att amputera sitt ben eller att han blir förlamad och att det kommer sprida sig om det beror på kollapsande nervsystem och massa. Fan. Inte min lilla August! Han får inte dö..

Första maj
2011-05-01 / 00:38:15 / Dagboksanteckningar

Idag är det första maj och jag vill gratulera både min mamma och moster på deras födelsedagar! Sedan vill jag meddela er läsare att jag inte kommer lägga upp någon bild idag. Haha det första jag gör efter att jag säger något är att bryta det. FAIL. Aja, jag tror ni kan leva med det och ta det lite som det kommer, right? 
Iallafall så hade jag tänkt åka in till stan imorgon, för vet ni vad? Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt (a.k.a Super Mario) kommer till lilla Falun! Believe it or not. Hade tänkt åka dit med det är så tidigt, så vi får se hur det lbir med den saken. Plus att jag trodde han skulle tala vid Stora Torget men det står på Socialdemokraternas hemsida att han skulle tala vid Folkets Hus.. Vi får se. Men nu ska jag gå och lägga mig, godnatt!

Blogg listad på Bloggtoppen.se