Blubbiii :DD
2011-01-30 / 00:15:57 / Random

Jag är trött! Tänkte att ni ville veta det! Nu mina kära vänner ska jag dra på toa och sen vidare till sängen där jag förhoppningsvis får tillbringa en hel natt ostört. MMMMH. AJA, GODNATT!

100% var det ja.....
2011-01-27 / 21:41:00 / Dagboksanteckningar

Jag har brustit mina två nyårslöften på en och samma vecka... Först var det 100% närvaro i skolan och jag har varit hemma sedan i tisdags för att jag knappt orkat ta mig ur sängen på morgonen/förmiddagen/dagen/kvällen. I tisdags åt jag bara en gång och det var middag, tog mig inte ur sängen två gånger ens innan (bara en upp på toa, ville inte pissa i sängen även om jag hade velat haha...) men jag överlevde utan vidare komplikationer. Sen dess har jag väl varit lite mer aktiv i alla fall, varit ut ur huset igår och suttit och tittat på teve här i vardagsrummet som jag nu också sitter i. Dock har vi ju ingen soffa längre, som jag kanske nämnde förra helgen..? Jo det gjorde jag, om jag inte drömt det. Aja, back to topic. Nej nu kom jag av mig totalt.

I alla fall, 100% nummer 2 var att inte äta godis. Vilket jag gjort. Men absolut inte så mycket som jag brukar, så jag ligger ändå på plus (alltså positiv-plus inte plus-plus med ännu mer godis, ni fattar va?) Så även om det är brutet båda två så är i alla fall ett utav dem bättre.

Vad gör jag då en torsdag kväll som denna? Jag sitter med datorn i knäet i vardagsrummet och diskuterar filmen "Frozen" med Emma samtidigt som TV3's program "Landskampen" är på i bakgrunden. Sitter och kollar in lite kameror och vill att någon ska skicka mejl och visa intresse på mina kameror. Vill hinna få ett exemplar av 5D:n innan våren är här. Det var en Stockholmare som mejlade igår strax efter att jag slängt in annonsen som var intresserad av (fler bilder i alla fall) 1D:n, har dock inte fått något mer svar men än är det inte omöjligt att han svarar.

Nu snackar jag bara massa rappakalja igen. BLöö. ANYWAYS, jag och Linnea den lilla plutten som jag för övrigt också saknar lite grann har en ganska intressant diskussion på Facebook om italienarnas nyuppfunna fusionsreaktor. Dock vet ingen om det är något att verkligen lita på eftersom de inte låtit någon se inuti skalet "på grund av att de inte ännu fått patent på den". Troligt.

Nu ska jag sluta tänka, gå på toa, glo lite på Quantum of Solace (nyaste Bond-filmen, helt värdelös men whattevah'?!?! (hahahha)) och sen........ Venne. Sova kanske. Vi får se. Nu ska jag logga ut härifrån i alla fall, hejdå!

Nu rör vi om i grytan... Version 2
2011-01-26 / 15:27:33 / Dagboksanteckningar

Nu har jag tagit steget och lagt upp en annons på båda mina kameror och tillhörande objektiv (dock inte M42-adaptern till Canon-systemen eller något utav de objektiven.) Så nu skall det säljas! Säljer även lilla väskan jag köpte i paket med Pentaxen där i november 2008 och mitt stativ. Om jag får allt till de priser jag satt i annonsen skulle jag håva in totalt 10.200:- <-- det är inte illa! Så då kan dessa pengar ganska lätt utbytas mot en EOS 5D och kanske ett bättre AF-objektiv om jag lägger till mina sparade 2.000:-. Det blir säkert awesome!

För att se annonsen, klicka här!

EDIT; Har redan fått svar på 1D:n av en herre från Stockholm som ville ha fler bilder! Han skrev att han var mycket intresserad, höhö. *girig Fannii*

Ibland får man till det (och jag saknar dig)
2011-01-26 / 15:20:07 / Foto (-relaterat)


Just Shoot Me
2011-01-24 / 20:05:06 / Dagboksanteckningar

Kom nu på att det finns en serie som heter så också, haha. Den är faktiskt ganska bra. Men anyway. Jag kom just på att jag inte berättat att pappa har flyttat ut ur mitt rum igen, han gjorde det innan skolan började. Men nu ska han in igen, troligtvis inte för 9 månader denna gången igen, utan tills vidare. Förhoppningsvis bara tills nästa familjesamtal, det vill säga tisdag nästa vecka. Såvida det inte blir ännu värre eller nåt. Aja vi får väl se, är bara så extremt jävla trött nu. Har varit en lång dag för Fannii. Först skola till tio över 2, samtal på BUP från 15 till 16 sedan gick jag in i själva main-hospitalet och avdelning 34 (där jag själv tagit mig en lur en gång för ett tag sen) och träffade Malin den nöten som lyckats bryta av sitt ben i en slalomtävling. Skönt att hon i alla fall får ligga i Falun och inte i Lillehammer längre. Satt där och pratade med henne en dryg timme innan jag sökte mig ut ur sjukhuset och gick ner till Östra Hamngatan och buss nummer 701 mot Hosjö. Dock fick jag ett sms av Emma när jag var i Korsnäs (strax innan Hosjö för er som inte vet) där hon frågade om jag ville följa med till vivo, så jag åkte med bussen till min hållplats och hoppade av där, stannade och väntade på Emma som sedan dök upp så vi kunde ta bussen till vivo cirka 4 hållplatser där i från haha. Jag köpte mig en Center (det första jag åt idag, så jag var ju lite flummig innan det) som jag åt upp. Sen kom jag hem och käkade köttbullar och makaroner. Känner mig fet nu haha. På tal om det har jag även gått upp under helgen, blö på det. Visserligen "bara" ett och ett halvt kilo men såna siffror är lätta att gå upp men svåra att gå ner. Aja, får ta igen det i veckan. Nu har jag ingen aning om vad jag ska skriva.  Så jag skiter i det och baxar min hund, hejdå.

Kristine Kyrka här i Falun
2011-01-23 / 20:33:45 / Foto (-relaterat)


Snart bär det av
2011-01-22 / 13:40:02 / Dagboksanteckningar

Ska snart åka till Gävle, eller först Valbo och kika lite på IKEA och i köpcentret där. Mamma och syster fick hem en varsin 20%rabatt-check så man kanske kan hitta något på H&M. Synd att jag glömde den när jag var och köpte underkläder, då hade det blivit mycket billigare! 
Men innan vi åker kommer vi bli sofflösa, ett par är här nu och kollar (och som jag fattat hade dom köpt den osedd?) så dom tar nog med sig den när de åker, då får vi ta upp våra två fåtöljer vi har i källaren medan vi väntar på den nya. Det knäppa är att de som köper den är (tror jag i alla fall) ganska mycket äldre än mina föräldrar och de har med sig sin son som är max.. 7 år.  Nej nu ljög jag igen, de lät bara äldre, haha. Ludvikare vettu, det låter gammalt. 
<br /><br />
Aja, nu har de åkt med våran gamla soffa, och tomt så ända inåt helvete blev det i vardagsrummet, kanske kan ta en bild och lägga upp sen. Förresten har jag glömt säga vad jag ska göra ikväll. Jag ska nämligen åka på Idol Live Turné i Läkerol Arena i Gävle! :D Ska bli kul! WOOHOO *blur - song 2* !
<br /><br />
Nu ska vi strax åka så jag ska logga ut nuu! HEJDÅ!

Till plutten som ligger med brutet ben i Lillehammer, knasboll är du ( skillad likaså =D )
2011-01-21 / 22:07:25 / Foto (-relaterat)


Nu rör vi om i grytan...
2011-01-21 / 21:10:45 / Foto (-relaterat)

Funderar på att röra om lite i kamera-grytan igen. Funderar på att sälja min Pentax (och kanske Canonen också?) till förmån för en EOS 5D eller möjligtvis en 1Ds MKII. Lite beslutsångest där emellan de två. Men det lutar nog åt en 5D, de är lite billigare på blocket (sett för 6.000-8.000 SEK) medan 1Ds MKII:n går för 10.000-12.000, så det lutar nog åt en 5D:a även om 16.7Mpixels fullframe och ett hus identiskt med 1D:an fast med lite mer imponerande specifikationer. Men jag vet inte, 5D:an är fortfaraden billigare och lär vara en ruskigt bra kamera eftersom tidningar använder sig av den, plus att den är lite lättare (runt 800 gram om jag inte minns fel). 1Ds MKII:an tar även 4 bilder/sekund mot 5D:ans 3b/s och eftersom min 1D:a nu tar 8b/s kommer jag nog sakna speeden lite. Så 4b/s låter lockande. Men det blir nog en 5D:a trots allt, de är billigare och räntan är låg så min "förmögenhet" (läs struntsumma) lär aldrig bli stor om de får ligga där ändå.

Sedan på objektivfronten tror jag nog att jag ska satsa på en fast vidvinkel, har sett Canons 20mm f/2.8 USM för runt 3000 på blocket också, men det lär väl dröja innan jag har råd med detta haha. Kanske blir ett begagnat 50mm f/1.8 tills dess. Kanske blir jag även nöjd med det och väljer att ha det kvar, det vet man inte ^^ Såg nu ett begagnat 50mm f/1.8 för 900;- det kanske är rimligt tills jag hinner spara mer pengar.

Gud vad jag önskedrömmer...

Sum 41 - With Me
2011-01-21 / 18:34:02 / Musik & Video


Ett jeflans flin hade jag också.
2011-01-20 / 20:23:59 / Foto (-relaterat)


Våren 2009 var fotografins blomstertid
2011-01-20 / 20:18:48 / Foto (-relaterat)


HEJHEJHEJHEJHEJJJJPÅDEJJJ
2011-01-19 / 19:40:47 / Dagboksanteckningar

RANDOM RUBRIK IGEN! Överflöd av sådana, jappjapp! Jag är övertrött och har palt-koma. Fast utan palt (thai-mat får ta paltens ställe!) Resten åt pizza så då tog jag den portion som blev kvar från i fredags när ogge valde att åka till pizzerian istället för att äta thai, fattar inte hur han tänkte där men okej! Jag klagar inte, för gott är det - och nyttigt!

Förresten! Idag när jag slutat på särspråk-lektionen med Kjell och satt mig i foajén utanför matsalen för att vänta på pluttarna i min klass som inte hunnit sluta från bilden så såg jag en snubbe med en stor jacka som det stod "SR" på, så självklart blev ju jag nyfiken och tittade lite vad han höll på med. Han måste ha sett att jag kikade lite för efter en stund kom han gåendes och satt sig bredvid mig. Han sa att han var från Sveriges Radio och skulle göra en intervju om skolmaten och matstrejken som tydligen 56.000 ungdomar är med i. Så han frågade om jag ville ställa upp på en intervju (inget avancerat sa han...... it was.) och så frågade han även om jag var med i den gruppen, som jag ironiskt nog är. Så han gick iväg en stund och hämtade sin utrustning och då hann Linnéa komma och vara moraliskt stöd en stund. Mina nerver var inte i topptrim så att säga, skakade en bra stund efter haha! Så när han gjort intervjun med oss båda så gick han iväg och Linnéa åt mat, inte jag. Hade ju varit aningen konstigt om jag ätit på självaste strejk-dagen!

Sen hade vi svenska... Sen matte för andra lektionen idag! Med Kjell dessutom, så alla var flummiga (SPECIELLT JAG!!!) och Kjell är ju så snäll av sig och säger inte till utan skrattar bara med oss.. På gott och ont ibland. Jag och Saras tävling om vem som kunde ha handen i luften högst var ju bäst haha! Stod och redovisade en uträkning med vänstern i luften, DE DU! Hahahah fy vilken galen lektion.. Sen åkte vi med bussen hem jag, Sara och Melina (som tog Hosjö-bussen ut och missade den mot stan HAHA), Robin, Chrille och Danne. Rätt kul, busshumor efter en lång dag säger jag bara! ^^

Nu alldeles strax ska jag gå ut med August som tydligen är pissnödig och sen ska jag se över vad jag har för läxor och sen blir det nog en tidig kväll och imorgon ska jag nostalgia och kolla efter gamla bilder åt Natta! Om du läser detta så kan du vara säker på att jag tänker hålla mitt löfte!

Nu ska jag gå ut i kylan, så vi får la se när jag skriver igen! Cya

No I don't wanna fall in love, with you
2011-01-15 / 20:23:30 / Random

Citerade Stoned Sour's fantastiska låt Wicked Game, helt underbar. Sitter och hittar lite annan musik också, Alice in Chains till exempel. Rätt bra även om de är ganska gamla. Seether, Staind och Hostage Life är band med bra låtar jag inte hört förut. JAG VET INTE VAD JAG SKA SKRIVA OM.

Mitt godisförbud går inte jättebra, blir mycket mindre men det blir fortfarande något så fort skålen åker fram. Men det ska bli ordning på det. Och mycket bättre går det med maten för den delen, äter bättre. Nu äter jag åtminstone något till lunch i skolan, förut gjorde jag inte det. Aja, skitsamma. Jag överlever och min vikt är hyfsat stabil nu.

Moa kom hit för en stund sen, vi sitter och lyssnar på gamla goa' och myyyyser! Det är mys. Mycket mys. Nu ska jag vara närvarande, hejdå bloggen.

Hellre en kälke på vintern, än en spark i pungen.
2011-01-09 / 22:21:29 / Dagboksanteckningar

Random rubrik. På 12 timmar har jag nu spelat 76+21=97 låtar minus 8 timmars officiell sömn. Slå det du! Haha, vad är det jag har sagt?! Massa random igen! MÖh. JAG VET INTE.

Detta skrev jag då för ungefär 5 och en halv timme. Anyway, jag har faktiskt orkat med att göra rent åt hamstrarna så nu är jag klar med det, hade velat träna lite idag också, men jag vet inte hur det blir. Skulle vara skönt att få dammsuget så jag får bort lite spån som städet lämnat efter sig. Men det börjar en film nu vid 6 som jag skulle vilja se, så jag vet inte hur det blir med det. En möjlighet är ju om jag snabbt plockar undan och dammsuger efter filmen, går ner och intensiv-tränar en 20-30 minuter och sedan duschar. Skulle vara ett alternativ. Men klockan blir så mycket.

Nu har jag hunnit se den satans filmen och fastnade framför svt1 där de sände Minuten, roligt program så det blev ingen träning! Dum Fannii. Ska göra det någon dag framöver. Men nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig alldeles strax, ska bara platta klart håret inför morgondagen. Godnatt!

Förresten...
2011-01-09 / 00:36:54 / Random

Förresten råkade jag ljuga om att det är skottår i år. Det är nästa år, alltså 2012. När jag påstod det så måste jag trott att det redan var 2011.

Detta ska jag lägga till i min fail-bok som jag just uppfunnit. Godnatt!

Skumt
2011-01-09 / 00:34:56 / Dagboksanteckningar

En liten skum uppsving på statistisken... 8 igår och 15 hittills idag fast det inte ens blivit ett inlägg.. Skumt. Aja, min skalle är full av random tankar och funderingar för tillfället. Haha. Överbelastning av... Randomness...? Skumt. Huvuden alltså! (K-A-P-A D-O-M-!) Haha nejdå. Bara lite.

Nu kom mamma in och sa att det regnar ute, fan. Då kommer ju snön smälta borttt rövhål. Hellre ha kvar snön som är nu och det smälter bort när det är meningen att det ska göra det än att det smälter bort nu och blir massa slask och satans äckel sen när det ska bli vår! ÅH. Vill inte ha det så. Jefla roev helt enkelt. Blöö/MÖh.

Btw så är jag nojig utan anledning för att folk ska veta vad jag gör här på datorn, vet inte varför. Jag gör inget som helst olagligt eller annat knäppt, bara skriver här, facebook, lite andra bloggar, har kollat bilddagboken (WTF?!) och skrivit lite i ett dokument. Och msn såklart. Visst om man håller på med 'dangerous stuff' är det väl normalt att nojia lite, men inte utan anledning som nu. Plus att jag höll på att få allvarliga utbrott när jag skulle dammsuga tidigare idag. Jag tordes knappt dammsuga under sängen bara för att jag då fick lov att vända ryggen mot dörren som var öppen. Stod ingen där förutom mamma som sprang omkring i hela huset, men det kändes som om någon skulle stått och stirrat intensivt på mig därifrån. Blev lite smått vettskrämd men jag lyckades dammsuga även om det kanske inte blev alltför bra. Får göra om det imorgon eller så.

Nu har jag spelat The Used i snart två timmar. Grymt. Innan dess spelade jag hela Adept's diskografi, eller ja, Another Year of DIsaster och tre EP's (som jag för övrigt inte kommer ihåg fulla namnen på). Men ändå. 21 låtar! Sen har det väl hunnits med The Used's hela Artwork, live-albumet Berth och ungefär halva Lies for the Liars i skrivande stund. Nej jag bara skojjade In Love or Death heter ju detta! Började just på Let it Bleed, bra låt. Nu All That I've Got, fin låt. Varför skriver jag det här? Vem bryr sig ändå? Det här är ju fan bara för att fylla på med så många rader som möjligt typ. Poänglöst, random snack. Sån skit som pågår i min skalle helt enkelt.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, men tänkte bara skriva att jag ska göra rent åt hamstrarna imorgon, dammsuga mitt golv igen i hopp om bättre resultat, massa annat och en hel del annat. Kanske uppdaterar, men bara kanske. Godnatt.

Olidlig trötthet
2011-01-05 / 19:59:47 / Dagboksanteckningar

Jag är så extremt trött om dagarna nu, jag har sovit 12 timmar inatt ändå skulle jag kunna lägga mig nu. Igår gick jag och lade mig vid den här tiden ungefär, sov till 01:38, blev väckt av pappa som snarkar som satan, var vaken till nån gång strax efter 4 och sov sen till 10. Det fick jag till 12 timmar i alla fall! Men jag ska försöka vara vaken lite längre idag så jag inte vaknar sådär inatt igen, men jag kan skylla på att jag inte tog någon sömntablett! Nu har jag gjort det, så jag borde kunna sova lite bättre tycker jag allt.

Inatt ska jag även sova ensam eftersom farsan stör så hemskt. Önska mig lycka till! Nej men jag tycker det ska bli skönt, har inte sovit ensam sen innan juli, så det är på tiden! Nu ska jag glo på lite teve, nåt program om kvinnor som mördar sina män haha. Pappa har även gjort milkshake till mig och mamma så nu blev jag kall i hela mig, så jag ska krypa ner under en filt, mmh :) Tidigare idag har jag varit med Lovisa ett tag i Norslund och vidare till biblioteket, vi satt länge där och diskuterade ett framtida projekt, men det är hemligt så ni får inget veta! Men kul var det, har saknat henne.

Btw så längtar jag lite till på måndag, men nu ska jag kolla på teveeee, hejdå! <:

Random såhär en tisdag-morgon!
2011-01-04 / 00:56:29 / Random

Hade bara lust att skriva lite. Jag känner mig... Äsch det tar vi ett annat år, men jag är hyper och skulle vilja springa ut i snön och gosa. Eller bara ut i kylan, kylan är min vän. Jag gillar kylan, inte värmen. Värmen dödar min skalle på nolltid, men kylan är bättre. Jag gillar när det blir sådär riktigt bitigt i händerna, fötterna, kinderna och låren. Det är skönt. Eller bara vara kulen om hösten när man varit ute i bara munkjacka, sån kyla gillar jag.

Känner på mig att detta kommer bli ett väldigt random inlägg eftersom jag precis börjar bli skärpt efter en riktig hyperattack, haha. Börjar väl bli sent så kanske är därför. Men något jag inte alls fattade är varför jag sov som om jag skulle ha tagit en Propavan fastän jag inte hade gjort det natten som var. Jag var lika däckad på morgonen/förmiddagen som om jag skulle ha tagit en, dock somnade jag senare och sov rätt dåligt, men ändå. Jag kom inte upp förrän klockan var närmare halv 12 och jag brukar vara klarvaken runt halv 11 senast.. Knasigt.

Ska se till att komma i säng snart, för imorgon ska jag upp, fixa mig och dra iväg till Norslund med Lovisa och fota. Ska bli roligt att träffa den plutten igen, har inte sett henne sen... Avslutningen! Kommer bli gr8, kanske slänger upp någon bild om det blir någon bra, då får du Sara som du vill också! ^^

Nu har jag ingen som helst aning om vad jag ska skriva. Jag saknar skolan. Jag hoppas på ett bättre schema. Jag vill att det ska bli vår och 10:e juni så vi slutar. Jag längtar ännu mer tills den 22:a augusti när vi börjar gymnasiet till hösten. Men först: komma in.

Fortfarande seg efter nyår.
2011-01-02 / 19:43:30 / Dagboksanteckningar

Men det var fan värt det! Hannah och Emma kom som sagt hit, vi åt tacos och tittade på film. Vi såg "Buried" och "Eurotrip", vi tänkte även se "Death At A Funeral" men den saknade text tyvärr. Första filmen var seg, det enda man såg var huvudpersonen som låg i en kista. Påminner faktiskt lite om filmen "Frozen" jag såg häromveckan. Alla har panik och vill därifrån så man sitter som ett tänt ljus framför teven med varenda nerv på helspänn sen bara slutar det utan att det händer något. "Eurotrip" däremot är ju så grymt jävla rolig så det inte existerar, haha! En riktig humor-klassiker, även om den är rätt snuskig men amerikansk humor är sådan haha.

Vid kvart-tio i tolv gick vi ut och ner till Hosjön där de flesta Hosjö:are går om man bor i närheten och smäller fyrverkerier och smällare. Det märks verkligen att de har skärpt lagarna ända ut hit för det blir bara mindre och mindre för varje år tror jag. Visst var det väl en hel del från typ 23:40-00:20 men förr kunde det ju börja smälla redan vid 22 och inte sluta förrän långt in på småtimmarna. Så nog är det skillnad allt.

Sen vet jag inte vad vi gjorde haha, vi satt väl mest framför datorn och så haha! Bland annat på omegle och där är ju folk... Lite speciella. Haha men jag tyckte i alla fall det var roligt, sen vet jag inte om de andra två instämde, men de skrattade åtminstone ibland! Vi sa att vi skulle dygna men vid 9 någon gång så strejkade mitt huvud ganska rejält och Hannah slumrade till lite då så vi gick och la oss. Emma hade somnat nästan en timme runt 3 så jag tror hon också var lite trött ^^. Sen sov vi och gick upp vid tre, käkade frukost och chillade lite. Hannah skulle på bio så hon var tvungen att åka vid halv 6 så det blev nog ganska tajt för henne hihi.

Så var det jag spenderade nyårskvällen och -natten! Hur spenderade du din? :3

Blogg listad på Bloggtoppen.se