Welker's on the move.
2010-09-22 / 19:45:11 / Framtiden

Typ. Nej men det börjar hända lite grejer nu, möte är bokat för träff med LSS-handläggare den 8:e oktober, mhm. Klockan halv två. Är ledig den dan fan, haha alltid är det nånting när jag har lediga dagar, helt sjukt. Men men, man får leva med sånt. Iallafall ska det bli intressant att se vad den personen har att säga. Jag var ju lite nyfiken av mig och kollade på kommunens hemsida vad det stod där orkar inte leta fram det igen och citera dock. Eller jo, om Internet orkar jobba lite snabbare så, wait a sec.

"Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS
omfattar personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice, korttidsvistelse, korttidstillsyn, boende samt daglig verksamhet."


Vad alla dessa saker innebär är en annan historia. Personlig assistans är ju mer för gravt funktionshindrade som behöver stöd och omvårdnad mer eller mindre hela tiden, så det är ju inte aktuellt.
Ledsagarservice ska hjälpa den funktionshindrade att komma ut på olika aktiviteter, detta är också för de mer gravt funktionshindrade och t.ex rullstolsbundna som kan behöva hjälp ut osv. Du fattar va ?
Aja, kontaktperson skulle kunna vara aktuellt beroende på den kanske lite mer ingående informationen handläggaren berättar om. Så här säger hemsidan:


"En kontaktperson är en länk till ett rikare socialt liv för personen med funktionshinder. Kontaktpersonen är ett icke professionellt stöd från en person med stort engagemang och intresse för andra människor. Någon att prata med eller att göra saker tillsammans med."


Skulle kunna vara aktuellt, kanske. Beror på. Aja vi får se vad dom säger där.
Avlösarservice är mer till för föräldrar/anhöriga då en annan människa kan komma och se till den funktionshindrade så de anhöriga får vila från arbetet. Aja såvitt jag förstått så är det ju också till för de mer gravt funktionshindrade.
Korttidsvistelse på hem eller hos familj?

"Korttidsvistelse utanför det egna hemmet innebär att den funktionshindrade som tillhör personkretsen, tillfälligt kan vistas på ett korttidshem, hos en familj eller delta i en lägerverksamhet."


Asså, nejtack det är lugnt. Sen beror det ju på vad mamma och pappa tycker. Skulle nog vara skönt för båda parterna att komma ifrån varann lite då och då. Men som sagt, det är upp till dem.
Korttidstillsyn är att den funktionshindrade får "förlängd skolomsorg" före och efter skoltiden om man är över 12 år. Antar att det är typ som fritids man gick på i ettan och tvåan för ungdomar ? xD Haha, lite kul får man allt ha här i livet.
Boende i alla former är ju ganska uteslutet (såvida inte mina föräldrar slänger ut mig eller nåt, men det är inte speciellt troligt) så den kan vi skippa tills vidare.
Daglig verksamhet är... *läser på hemsidan*


"Daglig verksamhet skall ge meningsfull sysselsättning, erbjuda den enskilde stimulans, utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället."


Typ så, asså det var jävligt dålig information på hemsidan, det jag citerar är typ allt förutom kontaktuppgifter, så det är lite svårt att skriva ett långt meningsfullt inlägg om nånting när man måste halvt gissa sig till hälften. Men ja, du kan ju dra egna slutsatser på den sista. Jag måste erkänna att jag inte har en aning, kanske tar lite anteckningar den 8:e och skriver mer sen!

Men iallafall, det var inte allt. Jag hade nämligen fått ett brev hem på posten idag. Det innehöll ett brev från landstinget där det stod att remissen till Habiliteringen hade tagits emot och att vi skulle bli kontaktade per telefon eller post om tid dit inom tre månader. Det händer grejer hör ni! Jag menar tre månader, innan jul alltså. Det är snart jul vafan. Det kommer säkerligen gå fort det med, läskigt. Aja, det var väl typ allt för nu antar jag! Hoppas ni blivit något klokare vad gäller LSS också, haha! I did my best, såattsäga.

kontrollanter på 701:an..
2010-09-22 / 14:56:07 / Random

Det är fan första gången det har hänt. Satte mig på en box där längst fram i bussen typ för att jag inte ville sitta bredvid nån random gubbe sen ber chauffören mig sätta mig på en stol i stället så jag ställer mig bara upp på golvet liksom, ville fortfarande inte sitta bredvid nån random gubbe. Då ställer sig en man som råglott på mig sen jag klev på och ber mig visa busskortet. Då fattar jag att han var kontrollant. Men han frågade ingen annan, bara mig. Och jag visade kortet för läsaren när jag gick på. Wtf?! Jag blev väldigt störd på det där faktiskt. Aja nu ska jag ut med hunden. See ya.

Käner mig lite som August på bilden.
2010-09-21 / 19:37:06 / Foto (-relaterat)


Fan va sweet !
2010-09-19 / 13:06:25 / Musik & Video

Oh Sweet Ransom heter bandet,
EP'n har samma namn,
anslutningen försvann efter att den varit uppe på 235kB/s.

Nu är den på 100%.

FANNI ÄR LYCKLIG!

Det får duga....
2010-09-15 / 15:12:38 / Design & Webb

Lite färgglatt tema nudå, för att liva upp bloggen lite, haha! Snabbt gjort, så kanske inte så jättesuperskitbra men det får duga. Bakgrunden gillar jag iallafall. Hoppas ni också gillar grönt !
Baj

Design
2010-09-15 / 14:32:39 / Design & Webb

Nu skall designen få dig en återhämtning!

(Kan se allmänt mycko ut under en period. Men lev med det.)

BLUBBIIIIIIIIIII
2010-09-12 / 17:33:34 / Random

HEJ

sunday, bloody sunday
2010-09-12 / 10:24:02 / Framtiden

Sitter och lyssnar på Blink 182 på min snart döende iPod.. Deras låt Adam's Song Från albumet Enema me the State är sjukt skön. Även The Party Song från samma album om man är på sånt humör.

Iallafall tänkte jag dra historien om vad som blev sagt på mötet i torsdags, har ju inte fått fingrarna ur och gjort det ännu. Iallafall, Christer var med första kvarten då han skulle hinna med ett tåg senare så han hann inte vara med på hela, men det var väl saksamma. Han är ju ganska effektiv av sig. Men iallafall, vad som bestämdes på mötet är att Christer skickar en remiss till habiliteringen för att de tydligen hade pedagogiken som jag på grund av min diagnos behöver. Men inte bara det, nej det bestämdes även att Petra och Helene ska bjuda in en LSS-människa från soc så dom kan berätta vad de har att erbjuda för hjälp därifrån.

Sen får vi ju se hur lång tid det tar med alltihopa.

MÖH
2010-09-11 / 14:02:49 / Design & Webb

Designen har fuckat sig. (SOVORDOMSVORDOMSVORDOMSVORDOMx3000) Jag orkar inte göra nåt åt det.

Flashback Forums
2010-09-11 / 13:39:57 /

Tänkte skaffa mig ett medlemskap i det forumet då jag är ganska debattsugen av mig för tillfället. Det är ju där alla stora diskussioner håller hus! Forumvärlden; förbered dig för Fannii Welker!

Synd bara att det inte kan skickas någon aktiveringskod till Hotmail-adresser..............

Serious brain damage
2010-09-09 / 18:34:30 / Tankar & Åsikter

...and that's all I can say.

sjukt dålig uppdatering; ursäkta för det!
2010-09-09 / 09:16:00 /

Jag har hamnat i en fet trötthetsperiod igen. Jag vet inte om det är för att skolan har börjat eller om det är nåt annat, men jag tippar nog åt det första. Men det är ganska uttröttande att hela tiden vara på sin vakt. Hur stor är chansen att rektorn jag hade hela låg- och mellanstadiet flyttar till den högstadieskola det år jag börjar där? Nånting lurt är det iallafall. Tur att jag knappt ser henne om dagarna, för varje gång jag ser henne blir jag allvarligt skitskraj och tror att hon ska kidnappa mig och tortera mig till döds med en hemlig grupp krigsveteraner vars blodtörst sitter i ryggmärgen. Man kan aldrig vara säker säger jag bara.

Iallafall är jag ledig idag, eller rättare sagt jag har inget på schemat idag. Inga lektioner och ingen friluftsdag för fannii idag. Höhö. Tråkigt bara att jag ska på samtal med Petra, Helene, Christer plus mor och far, annars hade jag varit helt jävla ledig idag. Men ikke. Vila för man göra när man är gammal. Får se vad som sägs där på mötet om Christer tar bort Risperdalen och sätter in en annan eller om han låter det vara som det är eller vad han nu tänker. Vi får se helt enkelt. Kanske skriver ett till inlägg sen om vad som blev sagt och gjort osv. Men bara kanske. Om ni är sneella :)

Aja, nu ska jag nog gå upp och käka lite frukost och vänta och se om mamma ville klippa mitt hår lite. Det är både långt och slitet. Funderar kanske på att göra en inpackning också... Fast nä, det kan jag göra till helgen kanske. Vi får se! Hej så länge iallafall!

A RECORD HAS BEEN BROKEN
2010-09-07 / 20:15:53 / Random

...jag har fått 15 läsare hittills idag, YAY!

Emmas katt har en vass blick D:
2010-09-07 / 20:09:19 / Foto (-relaterat)


Bara för att jag vill ge Emelie en stor kram just för tillfället! (Och för att hennes rosa hår inspirerar mig)
2010-09-07 / 20:06:38 / Foto (-relaterat)


PTRP = Power to the Real PEOPLE
2010-09-07 / 19:45:56 / Foto (-relaterat)


Skabbig Fannii @ BILDEN (peddosmile)
2010-09-07 / 19:38:28 / Foto (-relaterat)


PLUTT
2010-09-07 / 19:30:38 / Foto (-relaterat)


Aqua skies
2010-09-06 / 17:01:24 / Foto (-relaterat)


Greenie Man
2010-09-06 / 17:00:38 / Foto (-relaterat)


Här är mina släktingar! =DDD
2010-09-06 / 16:53:24 / Foto (-relaterat)


Lovisa och jag ska leka imorn !
2010-09-06 / 16:48:26 / Foto (-relaterat)


Bilddagboken
2010-09-05 / 18:12:38 / Random

...är segt.

Adept - Sound the Alarm
2010-09-05 / 17:50:45 / Musik & Video


lunchrast på en och femti
2010-09-02 / 11:29:10 / Random

Hej bloggen, och ni få som läser. Jag sitter nu och väntar på dagens sista lektion - so - som börjar om en timme och femtio minuter. Har ingen musiklektion ju och sen lunch på typ femtio minuter. Gött att solen skiner iallafall. Så jag sitter ute på gården på en bänk och lyssnar på musik. Det blir det närmsta jag kommer en musiklektion jag kommer idag. Haha. Hoppas du fattade ironin i det där sista. Vet inte vad jag ska hitta på, gå ner till gården snart och köpa en macka ska jag göra men inte än. Snart. Fan att det blåser annars hade det varit skitstekigt. Aja hejdå

we are caught in the fame
2010-09-01 / 15:59:41 / Random

...säger/sjunger/skriker Escape the Fate's sångare i låten 'The Webs We Weave'. Nu spelas 'When I Go out, I want To Go Out On A Chariot Of Fire' med samma band. Låten efter i albumet 'Dying Is Your Latest Fashion'. Woho vad jag kan mycket! /Inte. Funderar på att lägga till en sidmeny igen och slänga upp massa musik jag lyssnar på i kategorier där. Värt att tänka på iallafall.
Jag tror inte bara att det är jag, utan även mina föräldrar som tröttnat på mat här hemma. Alla bara går och stånkar när det är dags att hitta på dagens middag. Blubb. Jag vet inte vad jag ska skriva.......... Well well, jag har skrivit nåt iallafall. Hejdå

Blogg listad på Bloggtoppen.se