Slutspurt
2010-12-31 / 13:50:07 / Dagboksanteckningar

Blir en slutspurt nu med lite städning och dusch innan Hannah och Emma kommer vid 18. Jag vet att det är ungefär 4 timmar och 10 minuter kvar men jag är seg. Ska i alla fall bädda sängen, ställa in hamstrarna, se till att allt ligger där det ska (pedant jag vet..) och sen dammsuga tror jag behövs också. Mamma ville just att jag skulle med ut men då kommer jag inte hinna med det jag planerar. Så hon fick gå ensam. Aja, ska sätta igång nu, kanske slänger upp om det blir någon bild senare eller imorgon! Hej så länge!

1 dygn, 24 timmar, 1.440 minuter, 86.400 sekunder.
2010-12-31 / 00:14:10 / Dagboksanteckningar

Ett ynka dygn kvar av det här året, sen blir det ett nytt. Skottår är det också nästa år och jag går ut grundskolan och påbörjar gymnasieutbildning. Hoppas att 2011 blir ett bra år. Det känns faktiskt så. 2010 har ju inte varit alltför bra, så jag hoppas 2011 blir ett år jag inte bara vill glömma. Det börjar i alla fall bra, redan den 4:e är det familjesamtal och sedan den 10:e ska jag träffa arbetsterapeuten, äntligen! Det tog ett ganska bra tag innan kontakterna med habiliteringen upprättades, men nu är väntan förhoppningsvis över. Förresten är det lite roligt att Ann som jag gick till först i skolan i 7:an nu har slutat och börjat på habiliteringen. Så det blir en återträff lite grann när jag ska träffa henne haha! Nejdå.

Så habilitering är på gång, fler familjesamtal och givande samtal överhuvudtaget är på gång, troligtvis blir det soc-kontakt senare till våren beroende på lite olika faktorer. Så det låter jag vara osagt. Det är i alla fall på gång nu med hjälp åt rätt håll. För ett år sen var jag en totalt vilsen, övermedicinerad, "sjuk" människa. Så nu är det på rätt väg åtminstone.

Oj, tiden rann iväg, nu stämmer inte rubriken så ni får tänka er att klockan är 00:00. Godnatt!

Blubb
2010-12-28 / 22:44:38 / Dagboksanteckningar

Jag orkar egentligen inte skriva eftersom jag börjar bli lullig av das Propavan, men jag tänkte skriva så ni vet att jag är hel och behållen, det har inte hänt något och så. Är bara allmänt trött och orkar inte göra något annat än ligga framför teven hela dagarna sorgligt nog. Jag vet inte vad jag ska skriva, mitt huvud tycks vara helt tomt. Jag är bara trött, OK? Nej nu ska vi inte vara på det viset. Men jag ska skriva något sen någon gång när jag har mer tid och lust.

Ursäkta osocialiteten från min sida. Ha det bra.

Snart jul
2010-12-23 / 23:09:46 / Random

Jag har ätit så mycket hemgjord snickers så jag har jätteont i magen.. Antingen kommer det bli som när jag har sprängont i huvudet; antingen kan jag somna supersnabbt eller så tar det halva natten. Hoppas det blir det första för att ha så här ont och inte kunna sova blir nog outhärdligt. Men jag har tagit Pillret med stort P så det borde gå att somna. Nej alltså jag går nog och sover nu, kan inte sitta uppe längre, så jädrans ont fick jag. Godnatt och god jul på er allihopa! <3

Godmorgon Sverige!
2010-12-22 / 22:46:15 / Dagboksanteckningar

...eller något. Nej idag ska jag vara seriös. Jag sitter och diskuterar kaffe med Julia, ruuuligt! Men jag blir lite förvirrad för vi diskuterar annat på fAcebook så jag blir lite WOOHOO WTF?! Mja, nu märkte ju snabbt hur seriös jag är idag. Jag börjar bli sjukt trött, antar att Propavanen börjar verka nu. På årsdagen. Suck. Nej så illa är det inte, mest ironiskt :D

Idag har jag gjort rent åt hamstrarna med mammas hjälp, jag har även köpt en julklapp till mamma och köpt en liten EN (inte en som i 1 utan én ni vet, en buske, NI VET?!) som jag nu har i min guldkruka jag fick när jag fyllde 14 av mormor. Givetvis med en blomma i, inte bara en kruka det skulle ju vara lite mystiskt. Sen har jag och mamma även gjort rischoklad och snickers, mumsigt :3

Jag börjar som sagt bli extremt trött, herregud ja. Förhoppningsvis kommer jag sova en sån där extremt skön kemisk sömn inatt, mmh. Aja, ska sova snart, men nu ska jag sitta kvar en stund och snacka med folk på MSN, godnatt tills vidare <:

"Isn't it Ironic?" Skrek de.
2010-12-21 / 22:23:57 / Random

Vilken extrem ironi. När jag var hos Petra idag slank Hilke in som planerat och frågade lite och sa sedan att hon skulle skicka receptet så vi kan hämta ut medicinerna imorgon, på årsdagen såklart. Vilken ironi.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Jag är trött, ska nog gå och lägga mig när jag skrivit klart. Annars är jag bara allmänt seg.

För att komma till en lite mer allvarlig diskussionspunkt så har det konstaterats att det går åt helvete för regeringen. Eftersom inte de rödgröna fick majoritet blev jag nästan glad över Sverigedemokraternas vågmästarroll på grund av det de gör nu. De ställer sig på oppositionens sida och gör att regeringen inte kan få igenom sina förslag. Jag kan ju säga att det sitter en skadeglad Fanny på denna sidan skärmen. Mattias Flink ska även bli frigiven efter "36" års fängelse. Tycker det är konstigt att de säger att den fängslade ska sitta som Flinks exempel 36 år, men att de slipper ut efter 2/3 av dessa 36 år. Fattar inte? Varför är det så? Är det inte då bara lättare att säga 24 års fängelse? Knäppt.

Nu ska jag gå och lägga mig, för nu har jag fått skriva lite tankar om dagens nyheter. Haha. Godnatt!

Blixtar och dunder!
2010-12-21 / 11:01:14 / Random

Något oseriös rubrik ja. Fick det ifrån n'r jag kastade min morgonrock i fleece på sängen, fick ett antal stötar, hmm... Enda minuset med fleece-tyg faktiskt, alla blixtar haha. Aja, jag ska fatta mig kort, tar kvart över 12 bussen in mot staden och lasarettet, ska till Petra nämligen. Ska även kika in hos en läkare som heter Hilke som jag träffat en gång förut på 34:an innan jag blev inlagd (har jag säkert nämnt förut). Detta för att Christer är ledig och hon ville träffa mig innan hon skriver ut något annat. Jag önskade tillbaka Propavanen som jag hade förut, sov mycket bättre på den än på den satans Circadinen. Skit i det jag skrev om att naturligast är bäst, den fungerade en natt sen inget mer. Så nu ska jag byta tillbaka. Lite ironiskt för det var den 22:a december jag fick den första gången och om hon skriver ut dem idag så är det ett år -en dag. Får ta första imorgon bara för att, haha! Aja nu ska jag göra vettigare grejer, som att klä på mig! Hejdå så länge.

19:e December
2010-12-19 / 22:34:35 / Random

Shit, har inte skrivit någonting på approximately 4 dagar. Det suger, jag vet inte vad jag ska skriva om. Ingen aning faktiskt.

PEOPLE = SHIT
2010-12-15 / 21:09:28 / Tankar & Åsikter

Jag kan inte fatta hur människor kan vara så elaka mot varandra. Jag har observerat vad folk säger till varandra idag och det går inte många minuter mellan sänkningarna. Nästan utan undantag. Alla verkligen bankar varandra till marken med klubban till käft de har. Speciellt under NO:n och slöjden. Nå NO:n hade vi ett Jeopardy och därför blev det väl lite vinnarskallar som fightades med munnarna och slöjden.. Ja, låt säga att det är så bara. Men jag fattar inte varför. Ingen skrattar, bara folk som håller käften mer och mer på grund av detta. Varför gör man så? Visst jag ska inte påstå att jag är felfri jag heller, men oftast tänker jag inte om jag säger något. Kanske är det så för alla, men det måste ju ligga något bakom? Jag vet inte, jag stör mig i alla fall på det.

Samma sak med relationer, nära relationer. Det är förvånansvärt ofta som människor blir otroligt ledsna när dessa relationer tar slut. Eftersom det alltid blir så, varför ger man sig ens in i en då? Visst är man 45 och man sett sina bästa dagar kanske det är annorlunda vad vet jag, men när man är i undre tonåren, vad är meningen med det? Visst det kanske är fint och så, men ändå. Inte många som håller så pass länge. Tycker det är synd att så bra människor ska må så dåligt över sådana saker. Men det är klart, olika människor har olika prioriteringar här i livet. Som Linnea prioriterar träning före både skola och vänner haha! Nejdå nu ska jag inte driva med henne ^^. Men ni fattar vad jag menar va? Om människa x prioriterar låt säga läxor så kanske person y prioriterar sina vänner och person z kanske prioriterar sitt intresse för datorer osv. Allt beror väl på hur man är som person. Jag vet inte vad jag prioriterar faktiskt. Kanske att lära mig saker, eller något. Är inte helt klar på det.

Idag på NO:n var det en rolig lektion som jag kan berätta lite om. Vi hade som sagt ett Jeopardy om allt som har med NO att göra. Jätteroligt, verkligen. I början var det lite segt, men sen när jag kom ihåg så då jävlar! Mitt lag som bestod av mig, Robin, Isak och Simon utklassade alla stort. Vi fick i slutändan 18.500 poäng medan det lag med en andraplacering fick 1600 poäng. Ja du kan juu räkna ut skillnaden själv. Så jävla underbart, jag satt och slog på Robin om jag kunde så skrek han sitt namn (han var lagledare och hans namn skulle han skrika..) så svarade jag. Vi satsade på 10.000 poäng men när vi hade 9.200 fick vi en dubbelchans och satsade allt. Och vi hade rätt! Efter det tog vi en till hundring sen lät vi och tvåorna de andra två lagen som knappt varit med och spelat om de sista tre 100-poängarna. Askul! Det där borde synas i betyget tycker jag, höhö. MVG på mej :D Haha nej men lite mer än äran borde vi få haha! Men nu ska jag sluta vara så självgod och glo på Maria Wern. Fast jag vet inte. Börjar få ont i huvudet. Aja, vi får se. Hejdå!

12:e December - blandat inlägg
2010-12-12 / 21:32:39 / Dagboksanteckningar

4 dagar sen sist. Borde skärpa till mig, kan ju inte vara såhär dålig på att uppdatera! Jag har i alla fall hunnit bli 15.... Yay typ. Fast nä. Jag gillar inte att fylla år, jag känner mig så gammal då på nåt sätt haha. Plus att det blir mycket uppmärksamhet riktad emot en och det är verkligen ingen höjdare. Tur man bara fyller en gång per år! Men lite roligt är det att få grejer prylbög som jag är. Fick ett boxningskit med säck, handskar, handledsstödremmar, golv-till-tak-boll, hopprep och såna där plattor en annan människa tar emot slag med ni vet? Allt detta fick jag i ett STORT paket! :D Plus en fotobok och ett halsband. Halsbandet kommer jag troligtvis inte använda närmsta 10-15 åren om man säger så... Av min syster fick jag ett kort med en unge med sandig rumpa på, och på baksidan stod det att hon bjuder på en heldag i huvudstaden någon gång i vår, bara hon och jag! Grymt roligt!

Idag, eller rättare sagt ikväll, kom då 'släkten' hit. Varför jag gjorde det inom halva citattecken är för att det är dem jag anser är min släkt men är långt ifrån hela. Med dem menar jag; min mormor, morbror, moster och ena kusinen. Är det fullt släktkalas är det de jag skrev plus morbrors sambo, mosters man och kusin nummer två. Bara från mammas sida. Ni som känner mig väl vet att jag inte har någon som helst kontakt med släkten från pappas sida. Men jag tror inte någon vet varför det är så. Men det vill jag nog inte skriva här. Allt jag kan skriva är att jag inte haft alltför många vuxna människor runt mig under min tidiga barndom. Morfar dog innan jag hann fylla tre så honom minns jag knappt heller. Så det är mormor, morbror och hans sambo och moster som varit vuxna runt mig. Yay, 4 personer. Förutom mina egna föräldrar då. Men jag räknar utomstående. Och ja, jag tar min familj för givet även om man inte borde göra det.

Jag fick pengar av släkten när dom kom också, 600 spänn totalt, deru. Och mormor hade stickat ett par varma sockor till mig, jag som vuxit ur alla hon stickade när vi var små. Men nu kan jag ha de här ett bra tag, har snarare fått mindre fötter än större på senare tid haha. Börjar krympa vid 15 års ålder! Illa. Jag funderar nästan på att be henne lära mig sticka sockor, försökte en gång när jag var typ 8 år kanske, men jag lärde mig aldrig. Seglärd är jag haha. Men ingen annan i min släkt kan sticka än hon och hon börjar bli gammal och gör inte det så ofta längre. Så jag kanske ska föra det där vidare. Funderar i alla fall på det. Vi får se hur det blir med saken. Jag brukar få en hyacint av mormor när jag fyller år, men i år fick jag istället sockorna så jag får ta och åka till staden och köpa mig en julblomma själv haha. Hoppas den överlever lite längre än den jag slängde bort för någon vecka sen. Det hade trots allt stått där och gulnat under hela våren/sommaren/hösten. Hehe.

Just nu sitter jag och kollar på objektiv på cyberphoto.se. De har bra utbud och bra priser. Köpte min Pentax där för två år sen och även M42-ringen sommaren efter. Och nästan alltid skickar dom med något sött. Fick en Twix och massa kolor när jag köpte kameran, så det är lite roligt :3 Vad jag kollar på är en fast vidvinkel till min Canon. Inte nya med autofokus för 7000 kronor nej, utan ett manuellt Samyang, antingen 8mm f/3.5 eller 14mm f/2.8. Vet inte vilket än. 8mm'n kostar 1990;- och 14mm'n 2490;-. Dock tror jag nästan att det blir en 14mm om det blir någon. Tror ett vidvinkel är mer användbart än ett fisheye med så pass få millimeters brännvidd. Plus att desto bättre ljusstyrka desto gladare Fanny. För jag tror jag köper den med Canon-fattning. Pentax må ha bra kameror men inget som är jättevettigt att byta upp sig till så Canon är nog min framtid så att säga. Därför är det nog bättre jag skaffar till Canon än Pentax, eller vad tror ni?

Detta kommer bli ett långt inlägg haha. Mina favoritlåtar för dagen är:

Underbara låtar.

Funderar på att lägga upp en egobild också haha. Bara för att mitt hår är braaa! Jag älskar det, helt underbart. Ååh :3
<br /><br />
Lite mysko poser, men skit i det, kolla håret! Älskar bra hårdagar. Dock blir aldrig hår bra på bild ändå, så jag borde nästan göra en film och slänga upp eller nåt för att det ska vara någorlunda rättvist mot mitt hår. Men det orkar jag inte göra nu. Btw, ser lite mysko ut att jag står och håller i min skjorta på sista bilden, ser ut som om jag är på väg att flasha allt för kameran typ haha. Menmen, nu får ta mig för den jag är!
<br /><br />
Nu ska jag nog börja tvätta bort sminket och göra mig klar för att sova, börjar redan bli trött! o_O Så godnatt alla människor! Kanske skriver imorgon igen. Förhoppningsvis!

8:e December
2010-12-08 / 20:37:54 / Dagboksanteckningar

SÅDAN ÄR DU: Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor. Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt. Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på. Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Här ovan kan du se ett personlighetstest jag hittade helt, bara för att inte tråka ut mig totalt. Jag är dock ingen vidare praktisk person, tummen mitt i handen är jag. Dominant? Jag? Nja, vill jag väl inte påstå ur ett subjektivt perspektiv. Men ni andra kanske har en annan åsikt om det.

Jag vill att febern går över snart så jag kan göra saker utan att flåsa sönder mina lungor. Vill ut och gå igen, vill kunna röra på mig!! Ska förbättra mina träningsvanor så fort jag blir frisk. Det kära bloggen, är ett löfte!

Faaaaaaar!
2010-12-05 / 00:22:17 / Foto (-relaterat)


Lördagkvällsuppdatering
2010-12-04 / 23:39:14 / Dagboksanteckningar

Jag vill att Emma ska komma hit och plugga här hos mig så jag slipper sitta och göra massa random bara för att ha något att göra. Mycket trevligare med sällskap och hon håller på med grejer på biologin som min klass inte kommer göra, så jag vill lära mig det ändå! Men hon skulle göra det hemma hos sig ändå, synd. Varje chans att lära mig något tar jag, om jag får den. SÅ DU VET 8DDD

Hahahaaa jag är hyper, har druckit 3 brukar cola, det är fan en liter. EHE. 420.000 kalorier. Det är något jag stör mig på, det heter ju egentligen kilokalorier (kcal) men man säger bara kalorier. Alltså borde man säga att 420 kcal är 420.000 kalorier. Fattar du vad jag är ute efter? Annars blir det ju fel med x1000! Inte okej. Aja lagom random. Över till något vettigare.

Igår var jag ju på nattcupen som ni kan se här nedanför och det var awesome. Var inte jättemycket folk där som tur var och det var skitkul i omklädningsrummet innan första matchen med Lovisa, Chrille och Robin. Helt gr8. Sen kom Sara och då blev det ännu roligare! ^^ Nej men sjukt skön stämning, vi skulle haft en bergsprängare bara så hade det blivit ännu mer awesome. Men det var fortfarande mycket AWESOME! :D Kanske kan slänga upp någon bild senare på folket. I själva turneringen kom "mitt" lag tvåa. Förlorade i finalen mot grabbarna i 9C. Men innan dess hade vi vunnit ungefär 90% av alla matcher om man räknar med 50% vinst vid oavgjord match, haha.

Hela fredagen var jag nästan pigg believe it or not. Circadinet fungerade! Och jag tog mig upp på morgonen och var pigg snabbt vilket jag knappt gjorde med varken Ataraxen eller Propavanen och inte heller smakade den apröv som Imovanen/Zopiklonen. Gr8. Det ska bli mitt motto när jag själv blir läkare och ska skriva ut recept till patienter; naturliga läkemedel ger naturligaste effekterna. Men det är lite så ju. Hur mycket biverkningar ger inte mediciner som ska hjälpa mit diverse sjukdomar/symptom? En hel del, I would know. Men inget alls av Circadinet. Rent logiskt sett borde ju då även tillförsel av serotonin ha bättre verkan på depressioner än mediciner som stilmulerar serotonintillförseln. Men jag vet inte. Kanske ska kolla om det finns någon forskning som stödjer stödjer detta. Annars kan det vara områden att forska på när jag blir vuxen och är utbildad. Det här Julia är random saker för mig xD

I don't know what else to write about... Hmmm.... Kludd är roligt :3 Nej men jag vet inte, ska se klart på filmen Shooter som år på tv4 även om jag sett det ett flertal gånger tidigare haha. Sen ska jag nog sova. Godnatt så skriver jag nog mera imorgon!

En bild för att bevisa hur vintrigt det är
2010-12-04 / 20:09:47 / Foto (-relaterat)


Nattcup ikväll!
2010-12-03 / 18:59:59 / Random

Det där lät ganska så fel... Hmm... Nattcup på en kväll? Dom borde ha första matcherna runt 24 ju! Men i alla fall, ska ta kvart i åtta bussen mot Haraldsboskolan och kommer väl hem sedan någon gång runt tolv-ett kanske. Vet inte. Men det ska förhoppningsvis bli roligt! Tror dock det kommer vara sjukt mycket folk där, så vi får se om jag pallar stanna hela kvällen, men förhoppningsvis gör jag det.

Skriver mer imorgon eller ikväll om jag har tid och inte somnat!

Jag är 14år i en vecka till nu
2010-12-02 / 21:34:55 / Dagboksanteckningar

...för om en vecka fyller jag 15! Höhöhö. Fast vi kommer fira på Julias födelsedag, fredag den tionde för på min födelsedag ska jag med HAB-tjejerna till Body Shop. Anyway, idag på förmiddagen innan skolan var jag och mina föräldrar och träffade Petra och läkar-Christer. Det sas inte så jättemycket mer än att de tycker vi ska ha några större nätverksmöten med HAB och LSS-Therese i framtiden. Bland annat för att se över vem som ska göra vad osv. Christer sa något om att det inte är han som har ansvaret för mig som läkare utan att det är habiliteringens läkare som har det, men han/hon har jag inte ens sett röken av. Så det får vi se hur det blir. Och Petra nämnde också att vi borde ha ett till sånt möte där vi ven bjuder in LSS-Therese, verkade inte som om hon menade att det skulle vara på samma möte. Aja det där får dom sköta. Men det är så krångligt och blir inte bättre av att HAB inte tar sitt ansvar, jag säger bara: Fuck The System.

Anyway så fick jag äntligen sömnmedel igen. Gr8. Melatonin blev utskrivet den här gången, alltså naturligt trötthetshormon eller vad jag ska säga. Melatoninhalten ökar när det blir mörkt ute och alltså borde det redan finnas en hel del i omlopp i våra kroppar. Men tydligen inte. Så vi får se om det hjälper om man tillför lite extra. Tror dosen var på 2mg så förhoppningsvis hjälper det. Först förslog han Zopiklon/Imovane igen som jag tog förut ett tag, men jag vet inte. Den var så jävla äcklig. Men förhoppningsvis blir Melatoninet bra. Jag undrar varför jag anger substansen och inte namnet som jag brukar göra haha. Den heter egentligen Circadin, inte Melatonin. Melatonin är hormonet. Bra då har ni förhoppningsvis lärt er något nytt.

Efter mötet åkte jag direkt till skolan, var med på de sista tio minuterna av svenskan och gick sedan till särmatten. Kjell var inte där så vi hade Pastorn som vikarie. Dock satt jag med lurar i öronen hela lektionen och glodde ner i SO-arbetet jag höll på med. En läxa var det och Pastorn verkade förvånad över att någon gjorde något annat än matte, men det struntade jag i. Jag hann göra det och det gjorde Ewa nöjd sen på SOn så jag är nöjd. Men innan SOn hade hela klassen hål från musiken så jag, Lovisa och Sara åkte hem till Lovisa för hon skulle hämta pengar och då passade vi på att käka en macka. Jag passade på att spela lite gitarr när vi ändå var där och de kollade in lite danser på YouTube för att hitta inspiration till sin dans de skulle göra på idrotten. Vi tog kvart i ett bussen tillbaka och kom lite sent till SOn men det gjorde inget, verkade som om det var lite halvt kaos inne i klassrummet innan vi kom så de hade inte hunnit börja. Hann med att göra ganska mycket där på lektionen så den gick ganska snabbt. Sen åkte jag hem, chillade lite och jag har även fått in lite kläder i garderoben (de har legat framme snart en vecka nu, så det var på tiden) och mamma hjälpte mig bädda rent.

Nu på kvällen har jag käkat pannkaka och soppa till middag. Jag kan fortfarande inte släppa att min bror fick i sig ungefär lika mycket soppa som jag (dock silade jag bort alla grönsaker och spaghetti) men han käkade 6 pannkakor mer än mig! SHIT liksom. Jag menar visst, det är Ogge vi snackar om, han är ju bottenlös. Men ändå. Jag fick i mig en endaste pannkaka och min bror 7 stycken... Helt sjukt.

Nu ska jag nog gå och bädda ner mig i min renbäddade säng. Börjar bli sjukt trött nu. Så godnatt alla människor.

1:a December
2010-12-01 / 22:08:33 / Dagboksanteckningar

Fan, hade nyss skrivit ett inlägg som i princip var färdig att publiceras, men vad händer? Jo datorbatteriet sviker mig och lägger av. Sparar ingenting. SUCK....

Vad jag innan skrivit om var bland annat att chokladkalendern nu är öppnad! Men chokladen var äcklig, eller inte äcklig, men fan inte god. Min bror käkade upp halva kalendern nyss, men jag tror jag klarar mig med en bit om dagen för att vara ärlig.

Idag har varit en riktigt lång dag. Jag som åkte till skolan idag med tron om att jag skulle sluta 13.35 som jag gjort hittills hela hösten. Men det är vecka 48 nu, och det betyder att det är ny slöjd-/hemkunskapsperiod. Så efter att engelskan slutade 13.35 hade jag två timmar textilslöjd. Jag tycker det är riktigt jobbigt att gå så långa dagar. Jag har inte jättesvårt att hålla koncentrationen på topp länge (bara ibland) eller hålla hungern i schack efter så pass lång tid utan ett rejält mål mat - utan det är för alla intryck och upplevelser som ni neuro-typiska/vanliga personer inte verkar märka av. Min klocka jag har på väggen här i mitt rum har jag vissa nätter (och dagar!) lust att slänga ut genom fönstret för att den stör så. Och ha då med i beräkningarna att den hängt där på samma ställe sedan juni 2003, alltså borde man väl vant sig vid det här laget? Men jag gör inte det, så när folk pratar så jag både hör den jag lyssnar på och de störande personerna blir det lite kaos i mitt huvud. Ofta när jag säger till andra att hålla käften är det för att jag inte ens hör mina egna tankar.

Så idag då när klockan började närma sig tre och jag fortfarande satt i en stökig slöjdsal med 15 personer som pratar ljudligt med varandra blandat med mobiltelefoners skränande högtalare blandat med symaskiners spinnande blandat med folk som ropar efter lärarinnan blev det ganska för mycket för min skalle att klara av. Plus att jag inte varit inne i den salen sen ett år tillbaka och det hade förändrats ganska mycket som jag också lägger märke till via synen, behöver jag säga att mitt huvud förvandlades till en exotisk kycklingsoppa med chili och limeblad? Så någonstans runt tre stoppade jag hörlurarna i öronen och satt och blundade - vacker syn där. Men det var behövligt om jag inte skulle gå sönder av överbelastning. Hoppas jag kommer dit tilläckligt ofta i framtiden för att sopa ihop ett G..

När jag ändå är inne lite på betygsspåret kan jag berätta att jag idag fick tillbaka mitt prov om Ryska revolutionen. Jag fick VG. Ewa sa att om jag hade skrivit ned några bakomliggande orsaker till att det blev revolution så hade jag fått MVG. Pissigt nära alltså. Men jag kan faktiskt skylla lite på att frågan var flera rader lång och det var första meningen som jag glömde. Lite småjobbigt sådär. Plus att det stod "Varför blir det revolution?" inte "Vilka är orsakerna till att det blir revolution?" Kan vara därför jag inte fattade att det skulle stå med konkreta orsaker, jag menar jag tog det för att jag skulle besvara folkets åsikter eller något. Men men. Hon berömde mig jättemycket för mina välgjorda svar och hon peppade verkligen till att göra bra ifrån mig på provet om Världskrigen. Hon ville även att jag skulle vara mer aktiv på lektionerna men det vet jag inte om jag kan uppfylla. Hon sa även att om jag fortsatte som jag gör nu så blir det troligtvis MVG i slutbetyg, då blev Fannii ett stort Happyface =D
Efter det på engelskan frågade jag även där vad jag skulle kunna tänkas få i betyg. Kerstin tittade lite i sina papper och på resultaten och sa sedan att om hon fick in en uppgift och den var bra gjord så kunde hon hålla mitt MVG från höstan i åttan. Jag: VA?!??! Blev lite överraskad, förmodade att hon skulle säga VG, so I was surprised! Men väldigt glad. Nu hoppas jag bara att jag kan jobba mig till ett MVG i matte, biologi och kemi. Fysiken är ju redan körd (fick VG.......) så det är inget mer att göra åt det. SJUKT NAJS ANYWAY. För en gångs skull längtar jag tills vi får betygen i handen.

Idag saknade jag också Lovisa i skolan. Hon va hemma och sjuk. Saknade henne jättemycket, jag känner mig så extremt ensam när inte hon är där även om vi kanske inte går bredvid varandra exakt hela tiden. Hon gör mig trygg på ett sätt som ingen annan gör. Så även om jag hänger med Isak och Rasmus eller Robin, Sara och resten så känner jag mig väldigt ensam. När Lovisa är i närheten känns det inte så. Hon är speciell hon, min fina Lovisa.

Bara för att lugna ner mig sitter jag med den här låten på repeat: Sick Puppies - My World.

Sjukt underbar, och jag har tänkt på att om man spelar samma låt gång på gång på gång så kan jag ändå till slut sluta tänka på det. Antar att mitt huvud känner igen ljudet så bra då efter att ha spelat den en 15-20 gånger. (Konstigt att jag fortfarande hör klockan ändå?) Plus att musiken överröstar andra småljud, som klockan. Awesome har jag kommit på!

Men nu måste jag sluta skriva, har fyllt en helt förstorad anteckningsruta med text. Då är det nog dags att lägga av. Men nu har ni fått höra av mig igen efter ett tre dagar långt uppehåll.

Nu väntar sängen.

Blogg listad på Bloggtoppen.se