Welker's on the move.
2010-09-22 / 19:45:11 / Framtiden

Typ. Nej men det börjar hända lite grejer nu, möte är bokat för träff med LSS-handläggare den 8:e oktober, mhm. Klockan halv två. Är ledig den dan fan, haha alltid är det nånting när jag har lediga dagar, helt sjukt. Men men, man får leva med sånt. Iallafall ska det bli intressant att se vad den personen har att säga. Jag var ju lite nyfiken av mig och kollade på kommunens hemsida vad det stod där orkar inte leta fram det igen och citera dock. Eller jo, om Internet orkar jobba lite snabbare så, wait a sec.

"Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS
omfattar personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice, korttidsvistelse, korttidstillsyn, boende samt daglig verksamhet."


Vad alla dessa saker innebär är en annan historia. Personlig assistans är ju mer för gravt funktionshindrade som behöver stöd och omvårdnad mer eller mindre hela tiden, så det är ju inte aktuellt.
Ledsagarservice ska hjälpa den funktionshindrade att komma ut på olika aktiviteter, detta är också för de mer gravt funktionshindrade och t.ex rullstolsbundna som kan behöva hjälp ut osv. Du fattar va ?
Aja, kontaktperson skulle kunna vara aktuellt beroende på den kanske lite mer ingående informationen handläggaren berättar om. Så här säger hemsidan:


"En kontaktperson är en länk till ett rikare socialt liv för personen med funktionshinder. Kontaktpersonen är ett icke professionellt stöd från en person med stort engagemang och intresse för andra människor. Någon att prata med eller att göra saker tillsammans med."


Skulle kunna vara aktuellt, kanske. Beror på. Aja vi får se vad dom säger där.
Avlösarservice är mer till för föräldrar/anhöriga då en annan människa kan komma och se till den funktionshindrade så de anhöriga får vila från arbetet. Aja såvitt jag förstått så är det ju också till för de mer gravt funktionshindrade.
Korttidsvistelse på hem eller hos familj?

"Korttidsvistelse utanför det egna hemmet innebär att den funktionshindrade som tillhör personkretsen, tillfälligt kan vistas på ett korttidshem, hos en familj eller delta i en lägerverksamhet."


Asså, nejtack det är lugnt. Sen beror det ju på vad mamma och pappa tycker. Skulle nog vara skönt för båda parterna att komma ifrån varann lite då och då. Men som sagt, det är upp till dem.
Korttidstillsyn är att den funktionshindrade får "förlängd skolomsorg" före och efter skoltiden om man är över 12 år. Antar att det är typ som fritids man gick på i ettan och tvåan för ungdomar ? xD Haha, lite kul får man allt ha här i livet.
Boende i alla former är ju ganska uteslutet (såvida inte mina föräldrar slänger ut mig eller nåt, men det är inte speciellt troligt) så den kan vi skippa tills vidare.
Daglig verksamhet är... *läser på hemsidan*


"Daglig verksamhet skall ge meningsfull sysselsättning, erbjuda den enskilde stimulans, utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället."


Typ så, asså det var jävligt dålig information på hemsidan, det jag citerar är typ allt förutom kontaktuppgifter, så det är lite svårt att skriva ett långt meningsfullt inlägg om nånting när man måste halvt gissa sig till hälften. Men ja, du kan ju dra egna slutsatser på den sista. Jag måste erkänna att jag inte har en aning, kanske tar lite anteckningar den 8:e och skriver mer sen!

Men iallafall, det var inte allt. Jag hade nämligen fått ett brev hem på posten idag. Det innehöll ett brev från landstinget där det stod att remissen till Habiliteringen hade tagits emot och att vi skulle bli kontaktade per telefon eller post om tid dit inom tre månader. Det händer grejer hör ni! Jag menar tre månader, innan jul alltså. Det är snart jul vafan. Det kommer säkerligen gå fort det med, läskigt. Aja, det var väl typ allt för nu antar jag! Hoppas ni blivit något klokare vad gäller LSS också, haha! I did my best, såattsäga.
Blogg listad på Bloggtoppen.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar? (:

<-- Ditt namn här! Kryssa i om du kommer tillbaka!


<-- Din URL/bloggadress!

Skriv kommentaren här: